Mälarhusgårdens stugby

...Där ska vi bo v. 30. Det ska bli härligt med en vecka på Sandhammarens strand. oavsett väder. Vi kommer att köra "same procedure as every year"; stranden, äblakaga på Thulins i Simrishamn, rökt makrill från Kåseberga, bio i Ystad, shopping i Malmö, Backagården., rosariet i Ystad, och allt annat.

 Det finns en fantastisk atelje mellan Skillinge och Simrishamn, Måns någonting. En så häftig ateljé, de hade en egen vattenkälla inomhus, häftig utställning om Linnés lärjungar (förra året).

Ich bin so müde, måste i säng. PLANERINGSMÖTE i morgon, måste vara på hugget.Nu tar jag katten och går upp.
God natt!
| | 4 kommentarer |

Champagnebar med utsikt

Läste att de öppnar en champagnebar högst upp i Clarion Sign vid Norra bantorget idag. Någon som var dit?
Jag tog en drink på Aquavit före midsommar, mycket trevlig personal.

Kanske ska jag ta en sväng förbi sista dagen före semsetern...
| | 7 kommentarer |

Hemma efter Stockholms blodbad

Det blev inga drinkar, det blev mat och vin istället. På Stortorgskällaren i Gamla Sta´n så jag drog min snabbpålästa berättelse om Stockholms blodbad.

Vill ni höra den? Svenskarna (och finnarna också, men då de tillhörde Sverige, så hade det inget att säga till om) ville frigöra sig från unionen. Det gillades inte. Den danske kungen Christian II gillade inte svenskarnas attityd, så han tog och tänkte till!

Christian (Tyrann i Sverige, aldrig "Den gode" i Danmark) tog och bjöd in hela Sveriges förnäma till sitt kröningsparty, alla 94 kom (94 var 1.5 % av Stockholms befolkning). De partade i dagarna tre, sen stängde Christian dörrarna och avrättningarna började. I dagarna tre slaktades adelsmän och kvinnor på Stortorget, och beroende på hur fin man var, så användes olika avrättningsmetoder. De fina dekapiterades med svärd och de fattiga medelst hängning.

Och som sagt, blodet ska ha flödat i rännstenarna. Det är underligt att inte blodet stelnade på den tiden.

Hur som helst, Gustav Vasa (som gömt sig på Tärnö slott, där man idag odlar råvarorna till Nils Oscars produkter) blev förbannad (föräldrarna hade varit på festen) och tog tag i sakerna på ett sätt vi alla känner till.

Så nog var han en riktig tuffing Gustav, hiva ut dansken så där!
Allmänt | | Kommentera |
Upp