Att gå på stan



Familjen är på stan för litet shopping och fika exempelvis.

Maken älgar iväg med högburet huvud som en värmesökande missil, ofta är Clas Ohlsson eller Musikbörsen målet. Den av resten av familjen som har samma mål för shoppingutövandet, får själv se till att hon eller han hakar på.

Jag (och så var det när barnen var små, så är det nu, så är det när jag är ute med vilken grupp det vara må) passar, kollar, håller ordning, vänder mig i alla väderstreck, samlar flocken- förlåt familjen;

-Är ni med? Ska ni med mig eller pappa? Var ska vi träffas? När ska vi träffas? Har du pengar? Kom nu då.

Genetiskt? Storasyster? Eller det faktum att jag antagligen var vallhund i mitt förra liv?
Allmänt | |
#1 - - Egoinas mamma:

Rent fysisk har männen en fördel och har därför alltid varit jägaren. Kvinnan gick ett steg bakom och bar eventuella byten (därav handväskan) och höll koll..



Tycker du FORTFARANDE att jag är normal? ;D

#2 - - katrin:

re: men de uppfattningarna jag har har jag ju fått av ytterst ovanliga och hemska amerikanska tonåringar 8-) så det är ju inte riktigt rättvist

#3 - - katirn:

hm ah de blir nog ett intressant inlägg haha

#4 - - Barnens Hjältar:

Åh min äldste son är sån, eller mer var när han var liten..samlade ihop alla :-)

#5 - - Herta:

Annars finns ju butiker där man kan kanske i alla fall hitta något i samma galleria, Själv brukade jag träffa S i en butik i övervåningen, fram till för ett par veckor sedan.



Jag har börjat handla ibland f.ö på Musikbörsen. Kul med en CD butik i stan så man slipper köpa på nätet, jag grejar inte riktigt detta rent tekniskt vilket retar mej.

#6 - - Anonym:

Ha ha ha vilket bra inlägg! Det passar säkert in på vilken familj som helst! Kvinnor uppför sig som flockledare, absolut.



"som en värmesökande missil" var en suverän liknelse!



#7 - - Inga M:

Jag länkar hit till det här fyndiga inlägget, hoppas det är ok! Det var jag som gjorde kommentaren ovan, Din blogg har glömt bort min adress fast jag envisas med att vilja vara VIP här!.

#8 - - Mia:

Så sant, så sant... Nu har jag endast mig själv och hålla ordning på när jag är ute och shoppar... Men visst känner jag igen mig från "förr i tiden".

#9 - - Tanten:

Min lilla plastfamilj har egenheten att de lullar. De lullar iväg åt olika håll helt planlöst och utan att säga något. Nu sen de är vuxna går det väl an men jag minns en jobbigt helg i Göteborg med mig, maken och tilsammans sex barn. Vallhunden i mig förvandlades långsamt till en morrande rottis. Mina stackars barn tuktade av mig blev helhispiga av detta ostrukturerade bortappande och höll på att gå i spinn över yrslandet.

Upp