Vildsvinsjakt i natt



Kollega S hade haft vildsvinen på besök i trädgården i natt. En stor del av gräsmattan hade bökats upp till 30 cm djupa fåror. Åtminstone sa S att de var så djupa, kanske är det med vildsvinsbesökta som med storfiskare? Hela dagen har han planerat vilket välkomnande han ska ge dessa vilda grisar i natt. Jag föreslog en högtryckstuta (som man har med sig i sportsammanhang) så S kilade iväg till Teknikmagasinet och köpte en. Sedan var det tal om smällare och raketer. Hagelbössor. Transistorradion och högtalare. Allt medan S ska sitta i sitt lusthus och spana ut i mörkret.

På eftermiddagen konstaterade jag att det antagligen blir som med Pettsson och rävjakten. Inte så mycket bevänt med det hela.
Allmänt | | 4 kommentarer |

Fastighetsaffärer



Med en minut kvar att lägga ett högre bud än kollegans och då kom ett högre bud. Kollegan jagar vidare.

Vi la det näst högsta budet och tackade sedan nej för tre år sedan. Säljare hade helst sett oss som köpare, men det högsta budet kom från en person med viss ställning i samhället, så säljaren fixade inte att säga nej till denna person. Två dagar senare ringer mäklaren och undrar om vi var fortsatt intresserade. Personen med det högsta budet hade inte haft sin partner med och lämnade nu återbud. Vi bad om en dags betänketid, vi hade ju avfört huset från vår mentala agenda, men vi betänkte oss inte särskilt länge. Under vår betänketid ändrade sig personen med högsta budet en gång till, nu var partnern med på noterna igen, men då sa mäklare och säljare nej. Vi fick huset till ett lägre pris än det högst lagda  budet. Vi var nöjda, säljaren var nöjd.

Liknande historia har jag hört från en god vän, deras bud låg nere på listan, men när de som lagt högsta budet drog sig ur, så tog sig säljaren en funderare på vem de faktiskt ville skulle bo i huset och valde min vän.

Fastighetsaffärer är aldrig enkla, vare sig man är köpare eller säljare. Men det värsta är ändå att ha en girig, blodsugande mäklare inblandad i det hela. Den yrkeskategorin har jag inte mycket till övers för. Kanske finns det ärliga och professionella mäklare, men någon sådan har inte jag träffat på ännu.
Allmänt | | 16 kommentarer |

Budgivning



En kollega ligger i budgivning på en lägenhet på Söder. Jag får ångest och panik bara jag ser honom med mobilen vid örat. De har högsta budet just nu, men hur länge...? Jag hoppas slippa allt vad hus- och lägenhetsaffärer gäller för resten av mitt liv, det har varit fruktansvärt jobbigt. Dessutom borde det ha varit skottpengar på de mäklare vi haft att göra med.
Allmänt | | 5 kommentarer |
Upp