Gott Nytt År!Löjromstoast, oxfilé med svampsås och Creme Caramel.

Om vi vill knäcker vi ett Amarone-vin, om vi inte vill, låter vi bli.

Vi lär nog stå oss.
Allmänt | | 12 kommentarer |

Ingen årskrönika här inte!

Jag ids inte sammanfatta och sammanställa och analysera, men för min egen skull och om någon trots allt vill ta del så står följande ut som litet tydligare händelser eller processer under 2010:Maken och jag har fortsatt nöta på E4:ans beläggning. Det är bra att han samlar på reservdelar.
Äldsta sonen tog studenten och började läsa på läkarprogrammet i Linköping. Gulle....
Dotter har varit lika skarpladdad under 2010 som under alla andra år. Hon håller mig vaken.
Trots sin förkärlek till allt skrämmande är yngsta sonen vår verkliga människoälskare. "Vi får nog läsa i tidningarna vad det blir av honom" sa fröknarna på Öppna Förskolan i Enköping när han var två år.Alltid på resande fot, känns det som jag är. 2010 års bästa var:Hotellet Verlooy i den lilla staden Geel i Belgien.
Antwerpen- vilken stad! Dit måste jag igen!
Årets London-resa, favoritstad!Den snabba tjänsteresan till Köpenhamn. Antagligen ska jag dit i september 2011 och jag har lovat mig själv att vara en av dem som tar sin morgonjogg längs med den fantastiska kajen då och inte bara powerwalkar.Självklart Verona-vem kan inte älska Italien!
En förändring och förbättring som skett under 2010 är min hälsoresa.
Jag har kajkat runt åker och äng och slitit ut mina skor.Poletterna trillade ner på löpande band under läsningen av Martin Ingvars bok. 

Dotter och jag började gå på gym.

 

Den här resan ska fortsätta, for ever and ever.

 


 


För övrigt var jag "Veckans Blogg" på Blogg.se:s första sida-mitt i semestertider...
Och jag fyllde 50 år och hade ett kalas som jag aldrig ska glömma!Tududuluttututut-tudutuluttutuuuuut, nu är det sluuuuuut!
Allmänt | | 16 kommentarer |

Smal men fet som pommes fritesJo.

Det finns människor som är smala och har utmärkt blodstatus gällande fetter och kolesteroler (och förhållandet mellan de "onda" och "goda" kedjorna) och har en god hälsa.

En del människor kan vara feta på utsidan och ha förskräckliga blodfetter och kolesterolvärden, med risk för högt blodtryck och diabetes. De uppvisar med andra ord Det Metabola Syndromet (om jag förstått det hela rätt).

Så finns det de som är feta på utsidan men ändå har låga blodfetter och bra ratio mellan kolesterolsorterna, trots övervikt kan deras totalhälsa vara riktigt bra, speciellt om blodtrycket är normalt.

Och så finns det personer som vid yttre inspektion är nätta och fina utan någon som helst övervikt, men vilkas blodstatus kan vara katastrofal med stor risk för ateroskleros (plackbildning på blodkärlens insidor, "åderförkalkning" alltså) och i kombination med ev. högt blodtryck är deras hälsa allt annat än optimal. Det är dessa personer som litet elakt kan kallas "smal men fet som pommes frites"!

Själv är jag volangprydd med god totalhälsa!


Obs! Självklart är ovanstående en otrolig förenkling!
Allmänt | | 9 kommentarer |
Upp