Bädda och ligga

 
 
En alldeles ledig, solig dag och jag har ägnat tio timmar åt något jag alldeles frivilligt dratt på mig själv; 7.5 hp medicinsk mikrobiologi. Ja, ja, jag har mina skäl och som belöning (det är så jag ser det) ska jag ge mig själv två dagar på en liten badort norr om Lisabon i maj.
 
De gula tulpanerna är härligt krispiga och gnissliga, ute har snötäcket blivit ännu tunnare och katten är belåten över att kunna gå ut och in genom altandörren som stundtals stått på glänt.
 
På TV är "Brottet" just nu. Jag tror danska deckare börjar falla mig ordentligt i smaken.
| | 4 kommentarer |

-Kan jag inte få äta ur påsen bara?

 
 
Det verkar som att vi har kommit till den punkten i programmet då påskgodiset lika gärna äts direkt ur påsen utan att passera pappersägget först och de kokta äggen smakar likadant med eller utan färg. Nåja, tids nog blir det dags för pyssel och pynt igen.
 
-Annars då?
 
Ptjaaa... Jag läste en riktigt bra bok igår; "Kvinnan i rummet" av Jussi Adler-Olsen, jag klurar på var i Los Angeles man ska bo om man åker dit, konstaterar att våra äppelträd snart är färdigbeskurna och att litet memma hade varit på sin plats, en dag som denna. Jag har också funderat en del på Nordkoreas tuppande och vad de kan tänkas hitta på. Om något.
| | 2 kommentarer |

Vad ska man med väckarklocka till?

Eller, väckarklocka är det kanske inte så många som har numera, utan mobilens väckning, men har man bara en katt som vill ha frukost och vill ut, så behöver man inte fundera så mycket på hur dags man ska stiga upp. Inte ens på lediga lördagar.
 
Å andra sidan; jag har hunnit med allt möjligt, inklusive morgonpromenad i strålande sol. Ny bergvärmepump har vi och som det ser ut har vi en stabil temperatur runt 20° nu och varmvatten som rinner till snabbt till och med på övervåningen.
 
Äldsta sonen börjar återhämta sig från körtelfeber borta i Amerrka, Dotter har klarat av slutprovet till make-up artist (i tillägg till de officiella studierna) och Yngsta sonen och jag avhandlar livets alla väsentligheter, härnäst promenad till ICA för inköp av "nåttillkvällen". Maken jobbar.
 
Och så har jag funderat på om någon möbelhandlare tillhandahåller heminredningsservice. Typ skickar hem en Ernst till en.... ;)
| | Kommentera |
Upp