Göteborg tur och retur

 
 
Dotterns studier i Malmö avslutas i början av januari och då börjar hon på sitt första jobb i Göteborg. Ett jobb som för närvarande verkar vara ett toppenjobb, förvisso inte direkt kopplat till hennes studier utan till det hon har tio års erfarenhet av, trots sina unga år; som "social media manager".
 
Att hitta bostad i Göteborg är väl inte fullt lika illa som Stockholm, åtminstone om man har litet att lägga på hyran, men långt ifrån en enkel historia. Efter veckors mailande på annonser, både uthyres och egen annons på Blocket, åkte vi till Göteborg i går morse för visning av tre. Under förmiddagen återkopplade ytterligare en som svarat på Dotters annons, så den la vi sist i schemat.
 
Efter lunch på Vapiano (standardrestaurangen i Malmö, men Göteborgs Vapiano får minus efter första besöket på mögelsmakande ruccola i maten och totalt nedvissnade "dekorationsbasilika" i lokalen) började vi tittandet på lägenheterna. Första var urtjusig, central, möblerad men svindyr. Andra inte så tjusig men helt ok, möblerad men med vissa komplicerande "relationsfaktorer"som gav oss skäl att tveka. Tredje jättefin, delvis möblerad men säker för bara sex månader och även om det var jättefint i området så skjuts det en del i grannskapet. Men eftersom Dottern nu bott i utkaterna av Rosengård i Malmö så vet hon att det tidningarna skriver inte alltid är verkligheten, så denna lägenheten kändes onekligen som ett bra alternativ.
 
Och så var det sista visningen som vi inte visste så mycket om. En mycket trevlig man mötte upp utanför huset och visar oss lägenheten, en omöblerad, mycket fin trea i samma prisklass som de andra två, buss till centrum utanför dörren, uthyres tills vidare. Och inga andra spekulanter ännu. Vi hade nog hittat vinnaren.
 
Så som det verkar har Dottern både jobb och bra boende i Göteborg. Första jobbet att få sig arbetslivserfarenhet av, att kliva ut i vuxenvärlden. Det borde kunna bli rätt bra detta.
 
 
| |
#1 - - Tyra Tok:

Åh, vad roligt att det löser sej så bra med både jobb och boende!!

Svar: Ganska tufft gjort, men är man bra på något och kan förmedla det, så kanske turen liksom liiite tar hänsyn till det..? Jag vet inte, men himla kul är det.
annnne.blogg.se

Upp