Med en sjujädra smäll....


...önskar jag er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!!
Allmänt | | Kommentera |

Hur blev 2011?

Ja, det kan man fråga sig.

I 20 minuter har jag gått igenom januaris inlägg och småfnissat åt mina egna lustigheter. Jag kan ju vara riktigt skojig mellan varven! Men jag ska inte ägna denna dag åt att ha roligt med mig själv.

På rak arm då, vad har jag att säga om året som gått?

Jag firade 20 år som mamma i och med att äldsta sonen fyllde just 20 år. Han fortsätter sköta sig på bästa sätt i Linköping när han inte ägnar sig åt Thrash.

Dottern har genomgått en metamorfos med (salongs-)färgat mörkt hår och piercingar och verkar ha spikat att hon vill bli grafisk designer när hon blir stor (dvs rätt snart).

Yngsta sonen slutade grundskolan med strålande betyg och har under hösten dragit runt på en större tjejflock (jag är nog pinsam som säger så, men det är nästan bara tjejer i hans klass).

Själv blev jag rekryterad till ett nytt jobb och det är nog det som påverkat min tillvaro mest, spännande, roligt, krävande.

Maken och jag fortsätter vårt kajkande tillsammans, på E4:an och i livet.

Vårt hem... Inget nytt, vi har bara försökt hålla ställningarna (jag hoppas 2012 blir avsevärt bättre). Fluff mår fortsatt som en kattprinsessa, Skrutten visade sig ha hjärtfel och vi lät avliva den lille vilden. På utrikesresefronten har jag avverkat Lissabon, Rom, London, Köpenhamn, Utrecht.

Nu ser jag fram mot 2012!
Annes familj | | 6 kommentarer |

Fotografiska och Nick-check!


Vi hade faktiskt planerat dagens besök till Fotografiska Museet sedan länge, jullovets familjeutflykt. Vi var på plats vid 11-tiden och då fanns det parkering utanför, ingen kö in och inte tjockt med folk. Utställningen som vi så länge sett fram emot var Nick Brandts foton av afrikanska djur, fotograferade osentimentalt men konstnärligt på nära håll. Fotona är mer av porträtt än rena iakttagelser.Dotterns favoritbild var den drickande elefant.Den dammiga elefanten och den förkalkade fladdermusen var några av mina favoriter (fast egentligen gick det inte att välja). Yngsta sonen hade också fladdermusen i topp tillsammans med ett schimpansporträtt.Maken blev så kär i detta lejon att han tog med sig det hem.

Ja, inte originalet men poster och ram så den kommer upp omedelbums. Han funderar på om vi skulle kunna åstadkomma ett liknande porträtt av Fluff, om vi fick låna Carolas fläkt vill säga.

Äldsta sonen har inte tingat för någon favorit men han tyckte mycket om utställningen. Det sa han.

Efter detta åt vi på kulinariska Kungshallen, alla kunde äta mat från den världsdel de ville. Min Chicken Vindaloo var f-n så hot, men jag ut upp den. Vi shoppade runt en liten stund, Kreatima, Akademibokhandeln, Shock, SALT, kaffe på Elias Café på Drottninggatan (suveränt kaffe på det stället) och slutligen en Brownielängd från 7Eleven som fick följa oss hem. En vända till De Luxe Musikaffär vid Fridhemsplan senare åkte vi hem, belåtna med dagens övningar.
Annes familj | | 6 kommentarer |
Upp