Felkörning kan bli rätt

 
Igår morse, timmar innan han stormen Egon tog sig ton, körde vi äldsta sonen och sambo E till Arlanda. De hade tenta i torsdags och ska tillbringa de lediga dagarna som kommer med att resa runt på Sri Lanka. På väg hemmåt igen passade vi på att kvista in på Järva Gård, detta trevliga ställe med byggnadsvård, antikbutik, "kompostbutik" och gamla byggnader alldeles intill E4:an. Stället med mycket trevligheter som sagt, men ack, så hipster- och retroälskaranpassat. Du hittar vad du söker, men det är inte tal om någon jaktkänsla där inte.
 
På väg därifrån blev vi osäkra på höger-vänster, det pågår sedan länge vägbygge, vi valde höger och insåg efter några hundra meter att det var fel och beslutade att vända.
 
-Det är loppis här, sa jag.
 
Vi parkerade, maken slog till med en timmes betalning för parkering. Vi gick in.
 
-Det är 50% rabatt på allt, sa vi till varandra.
 
Här väcktes jaktkänslan till liv. Jag brukar oftast titta, fundera, besluta mig för att inte köpa minsta pinal och sedan ibland gräma mig för att jag inte slog till. Jag började med mitt vanliga upplägg men efter 10-15 min var det varukorg (som de så finurligt tillhandahöll) som gällde.
 
OK, det blev inga stora inköp, men massor av mindre fina; etsade snapsglas (eller är det likörglas), silverskålar, vackert uppläggningsfat i pressat glas, glasskål på fot, miniglaskupa, "resebur" för fåglar alt musbur, shabby lampfot i modell hög, två gjutjärnsvaser, slipad karaffpropp, mozartbyst, riktigt gammal Pelle Svanslösbok, några gamla konstböcker till yngsta sonen och kartbok från 1928 och en inbunden årgång av tidning från 30/40-tal.
 
Vi får väl se vad jag gör med dessa saker. "Silvret" behöver putsas upp för att se vad det är, men det kan ju användas på olika vis, allt glas har sin användning, buren kan bli fin med grön krukväxt i, vaserna är tunga nog att stå utomhus, att hitta passande skärm till lampfoten blir kanske inte helt enkelt men jag får leta.
 
Jag måste säga att jag var mycket nöjd med våra fynd. Till och med den ensamma karaffproppen. En timmes parkering överskred vi med råge.
 
 
| | Kommentera |

Från det ena till det andra

Från att ha tyckt att Chesterfieldsoffor var en styggelse till att tråna efter varenda slitna version med patina på Blocket- hur kan man svänga så?
| | Kommentera |

Curling och loppis och solnedgång

 
Dotter och hennes pick-och-pack efter lång julledighet och ett gäng flyttkartonger kördes ner till Malmö igår. Hon har en liten studentlägenhet som inte borde resultera i så stort flyttlass om ett par veckor, men jag vet ju av egen erfarenhet att compact living-hem kan överraska (när vi flyttade från 75m2 sa flyttfirman att vi hade samma mängd prylar som en normalstor villa).
 
Vi hann med en sväng på second hand på eftermiddagen och det fanns en hel del intressant, men då jag inte har en inredningsplan även om jag vet vad jag tycker om, så blev det inget jag slog till på. Grämer mig litet lätt nu över några prylar.
 
Solen gick ner oerhört vackert över Rosengård medan vi diskuterade logistiken av kommande flytt och städning. För som curlande föräldrar är vi med och ordnar och donar. Kanske får vi igen det när vi ska in på hemmet.
| | En kommentar |
Upp